Kahvilan työtehtävät:
Aamuvuoro Mierolassa:
Jos mennään 6.00 töihin, niin valmistellaan kahvilan tuotteita ja laitetaan ne vitriiniin esille ja hinnoitellaan.
Jos työt alkavat 8.00, niin ensimmäisenä mopataan lattiat ja otetaan rikkalapiolla ylimääräiset roskat pois. Ja salista tuolien alas laskeminen pöydiltä. Sitten tehdään pihakierros, eli mennään putsaamaan tuolit harjalla ja pesuaineella. Pöydät pyyhitään ja tuolit laitetaan siististi ja osille pöydistä viedään tuhkikset. Pihalta kerätään mahdolliset roskat pois ja kukkien kastelu tarvittaessa.
Sitten kahvila aukeaa kello 9.00 ja päästään laittamaan tiskiä ja tarkkailemaan tuotteiden riittävyyttä vitriinissä ja jääkaapeissa. Mahdollisesti pääsee myös jo tarjoilemaan, jos asiakas tilaa listalta jotakin.
Päivävuoro: 12-19.00
Asiakkaille tarjoilua, tuotteiden valmistamista, tiskausta ja kahvilan ympäristön siisteydestä huolehtiminen (jokaisessa vuorossa).
Iltavuoro:
15.00-22.30
Samoja asoita kuin päivävuorossakin.
Sitten kun kahvila menee kiinni, niin lattiat imuroidaan, vessat siivotaan,
jäätelökoppi suljetaan ja tehdään siellä tarvittavat toimet eli: (lattian moppaus, pehmiskone yöasetukselle, tarvittavien kuittien ja päiväraporttien ottaminen korttikoneesta ja ne kassaan, jäätelökippojen, vohveleiden yms täyttäminen aamua varten, pehmiskoneen osien puhdistaminen ja pehmiskoneen täyttö, jäätelökahojen tiskaaminen, jäätelöpakkasten putsaus, roskien vienti, ja jäätelökopin lukisteminen ja markiisin sulkeminen + mainokset sisälle.)
, keittiö siivotaan ja lattia pestään, vitriinin tuotteiden säilöminen ja vitriinin tyhjennys ja siivoaminen, pihan siivous (astiat ja tuhkikset sisälle), tiskit tiskiin, tiskauspaikan siivoaminen ja laitteiden ja tasojen puhdistaminen, rasvatiskejen (keittiössä käytettävien välineiden peseminen), ja tuhkiksien peseminen viimeiseksi, jonka jälkeen tiskikone pestään ja tyhjennetään vedet koneesta.
ABC JÄDEKOPPI
Aamuvuoro:
- mainokset ja kyltit ulos
- vohvelit telineeseen
- Pohjakassan tarkistus
- Puhtaan veden hakeminen kanisteriin
- Kioski auki ja ulkotason pyyhkiminen
Iltavuoro:
- Koppi kiinni
- Kassan laskeminen ja tilitys
- Tasojen putsaus
- Vohvelit pois telineistä ja kippojen lisäys
- Tarvittavien kuittien tulostaminen tilityspussiin
- Tarkistetaan, että kaikkia aineita on riittävästi.
- Kopin siivous: tasot pyyhitään ja desinfioidaan ja lattia mopataan. Likavesisäiliön tyhjentäminen. Jäätelökorien ja pakastimien putsaus.
KAHVILAN TUOTTEIDEN VALMISTAMINEN
Kerro, minkälaisia kahvilan tuotteita – ruokia ja juomia – valmistat ja miten (raakapakaste, paistaminen, valmistaminen alusta asti itse jne.)
-Pannukakkua, pullia, pizzaa, munkkeja, kanaleipiä yms. Mehua, kotikaljaa, majoneesia..
-Munkit ja pannukakut tehdään ja paistetaan kokonaan itse aina joka aamu. Vakkarityöntekijät ovat valmiiksi tehneet munkkitaikinasta rinkuloita, joten minulle jää yleensä paistaminen tai sokerointi/molemmat päivästä riippuen.
-Kanatahna tehdään itse: paistetaan pakastevihanneksia, laitetaan mausteita ja kurkkupikkelssiä, broilerinpalasia sekaisin ja survotaan.
-Majoneesit tehdään valmismajoneesista, johon lisätään vettä ja valkosipulitahnaa ja valkosipulimaustetta, jos tahtoo tehdä valkosipulimajoneesia)
- KAHVILAN KONEET JA LAITTEET
Mitä koneita ja laitteita käytät kahvilatyössä? Kerro myös, miten ne puhdistetaan ja kuinka usein. Ajattele asiaa laajasti sekä salin että keittiön puolella.
-Maksupääte
-Mikro, puhdistetaan joka ilta päivän päätteeksi.
-Astianpesukone ja pyykinpesukone puhdistus joka ilta ja vesien vaihtaminen astianpesukoneesta. (Astianpesukoneeseen vaihdetaan päivästä riippuen useita kertoja vesi.) Astianpesukone pestään pesuaineella ja harjalla ja sitten tyhjennetään vedestä yöksi. Aamulla laitetaan uudet vedet ja päivän aikana vaihdetaan vesiä useamman kerran aina tarpeen mukaisesti.
-Pakastimet: niiden pinnat pyyhitään joka päivä ja tarvittaessa jäähileen poistaminen pakastimen seiniltä.
-Maustekärry: siistitään useita kertoja päivässä ja huolehditaan, että mausteita on riittävästi. Kärryn sammutus illalla, kun kahvila suljetaan.
- ERITYISRUOKAVALIOT
Kerro, miten kahvilassa on otettu huomioon erityisruokavaliota noudattavat? Kerro esimerkkituotteista ja -vaihtoehdoista. Huomioi ainakin a) laktoositon b) gluteeniton c) vegaani
- Vaihtoehtona on esimerkiksi laktoositonta maitoa ja kermaa.
- Kahvilan valikoimassa on huomioitu gluteenittomat asiakkaat. Tarjolla on erilaisia leivoksia, jotka ovat gluteenittomia.
- Vegaaneille on tarjolla mm. kasvispihvejä.
- TYÖERGONOMIA
Kerro, miten ergonomia näkyy työskentelyssäsi. Pohdi eri osa-alueita, kuten työasento, nostot, käytettävät suojaimet, melu, sääolosuhteet jne. mikäli niillä on vaikutusta työssäsi. Pohdi, mihin asioihin voisit itse vaikuttaa ja mikä voisi olla vielä paremmin.
Työasento: tarjoilen ja kannan astiat hyvässä ryhdissä ja oikeassa asennossa, valmistan myös kahvilan tuotteita tasoilla, jotka ovat sopivalla korkeudella, joten pystyn työskentelemään hyvässä työasennossa.
Nostot: Nostan kuormasta tulleet paketit hyvässä asennossa, enkä nosta yksin liian painavia paketteja.
Käytettävät suojaimet:
Hyvät työkengät, essu, pääpanta, kumihanskat tarvittaessa.
Mikä voisi olla vielä paremmin: voisi olla jotkut hanskat suojana, kun tarjoilee mahdollisesti kuumia lautasia pöytiin, ettei kädet palaisi.
Tästä selviää hyvin kahvilan eri työtehtävät. Vaikuttaa monipuoliselta ja vaihtelevalta työltä!
VastaaPoista