Olen päässyt majoitus-, sekä markkinointityössäoppini ohella työskentelemään hotellin aulabaarissa.
Tehtäviini on kuulunut mm. alkoholien myymistä sekä niiden tarjoilua oikeanlaisissa laseissa. Esim. Svejk talon olut, joka ei kuulu Happy Houriin, tarjoillaan Svejkin omassa korkeassa tuopissa, jossa lukee Svejk.
Olen myös päässyt suosittelemaan asiakkaille erilaisia ja eri tyylisiä juomia. Kuten talon puna-, ja valkoviiniä, jotka ovat Chileläisiä.
Juomien itsenäisen myynnin ja valmistamisen ohella olen myös yrittänyt saada hieman lisämyyntiä kysymällä asiakkaalta, jos hän haluaisi kahvia tai pientä purtavaa lisäksi.
Huolehdin aina työvuorossa ollessani, että muistan laittaa Aulabaarin tiskille klo. 12.00 Happy Hour mainoksen, sekä ottaa sen pois klo. 18.00. Illalla huolehdin mitat, jne tarvikkeet, mitä on käytetty tiskiin ja puhdistan tasot ja pöydät.
Ensimmäisenä, jos asiakas kysyy että mitähän sitä ottaisi tälläkertaa niin ehdottamasti mainitsen, että meillä alkaa Happy Hour 12-18 ja mitä juomia siihen kuuluu ja millä hinnalla. ( olut hanasta, lonkero, siideri, talon puna-,valkoviini 12cl hintaan 3,90€.) Svejk, joka on talon oma olut ei kuulu Happy Houriin ja hintaa Svejkillä on noin ~6,20€.
KLUBI
Klubille pääsin tutustumaan ja työskentelemään parina päivänä. Siellä kuitenkin on hieman erilainen toimintatapa, kuin aulabaarissa.
Ensimmäinen päiväni klubilla:
Ennen klubin aukeamista laitoimme baarin puolen kuntoon. Astianpesukone päälle sekä tiskille ”matto” jonka päälle tehdään drinkit. Sekä aloituskassa laskettiin.
Seurasin myös vierestä, kun blenderiin heitettiin Turkin pippureita ja alkoholia ja siitä tehtiin valmis juomasekoitus pulloon. Salmaria tehtiin myös.
Valkovenäläinen, Ville vallaton, kelkka, salmari, lakushotti (valmiina pulloissa, joten piti lisätä vain maito/mehu jne jatkeeksi). + jäät ja lime / sitruuna yms.
Salmari, jekku, mustikkashotti, kossu, GT gin tonic, kelkka, hanajuomat ja valkoviini.
Valomerkin jälkeen siivous alkoi.
Pöytien ja tiskin pyyhkiminen, tiskaus ja vessoista tiskit tiskiin. Vessan roskien tyhjennys, tuolit paikoilleen ja klubin tilan valmistelu aamiaistarjoilua varten. (Pöydät ja tuolit omille paikoilleen, sekä buffet pöytä).
Sitten tuhkiksien tyhjennys tupakkakopista. Ja muutenkin roskien ja pullojen vienti ja lajittelu. Tölkit ja pullot lajiteltiin erikseen. Lattian moppaus, imurointi ja kassan laskeminen sekä kassojen nollaus toimistosta.
Oli mukava ensimmäinen päivä, vaikka jännitti paljon kun ihan eri rytmi kuin yleensä. Hyvin jaksoin koko työvuoron loppuun ja hyvällä mielellä kohti seuraavaa päivää!
Yllättävän paljon porukkaa kävi, niin pääsi heti toimimaan ja oppi tekemään kiireen keskellä useammankin drinkin samaan aikaan. Enimmäkseen meni mielestäni valkovenäläisiä ja sitten kossubattery jne. Gin tonic oli myös kovassa huudossa.
Pari rommikolaa vaalealla rommilla (Bacardilla) pääsin myös tekemään.
Toinen päiväni klubilla:
Toisena päivänä kävi vielä enemmän ihmisiä klubilla, kuin eilen. Pääsin tekemään eiliste drinkkejen lisäksi mm. Irish Coffeen Jamesonista, sekä mummontossun kermalikööristä ja salmarista.
Kävimme yhden klubityöntekijän kanssa hieman erilaisia drinkkejä läpi, kun kysyin että mitä voin suositella asiakkaille, jos he kysyvät.
Minulle kerrottiin, että yleensä jos asiakas haluaa kirpeää juomaa, niin kannattaa pohjalle murskata limeä ja vaikkapa De Kuyperin Sour apple- likööriä. Ja jos ei ole ihan varma, että onko juoma vielä tarpeeksi kirpeä, niin voi lisätä hieman sitruuna tai limemehua sekaan.
Kun asiakas haluaa makeaa drinkkiä, niin suosittelen makeaa maitojuomaa, eli Sienijuomaa, johon tulee Butterschott likööriä, vadelmalikööriä sekä maitoa jatkeeksi.
Ja oluista suosittelen toki talon omaa olutta Svejkiä, jota saa hanasta. Sekä ranskalaista Kronenburgin Blanc vehnäolutta. Toki, jos asiakas kysyy tummista ja vaaleista oluista, niin meillä on myös Budjejovicky Budvar oluita, jotka ovat Tsekkiläisiä.
Muuten klubilla oli samat toimenpiteet kuin eilenkin, mutta poikkeuksellisesti klubi avattiin jo 21.00 ja tulin itse töihin klo 22.00, joten en ollut "avaustilanteessa" mukana. Kiva kokemus, tykkäsin!
Hyvä, että menit, niin pääsit hieman erilaiseen ympäristöön tekemään juomia. Varmasti kuitenkin aika erilainen paikka kuin taas hotellin aulabaari.
VastaaPoista