ALKOHOLI
|
RAAKA-AINE/ MAUSTEET
|
VALMISTUSMAA(T)
|
LAATULUOKITUS
|
ESIMERKKIDRINKKI
|
Käyttötavat
|
TUOTEMERKKEJÄ
|
Vodka
|
vilja
|
Suurimmat valmistusmaat: Puola, Yhdysvallat, Venäjä, Suomi, Ruotsi
|
Ei ole
|
Caipiroska
|
Juomasekoituksissa
|
Absolut Vodka, Viru Valge, Vergi, Smirnoff
|
Gin
|
Vilja ja katajanmarjat
|
Englanti, Hollanti
|
Ei ole
|
Martina, Gin Tonic, Alexander
|
Juomasekoituksissa
|
Naupe-gin, Silver Dry, Gordons’s, Haymans
|
Rommi
|
Sokeriruoko
|
Karibian meren saaret
|
On olemassa vaaleaa ja tummaa rommia, mutta ei ole kansainvälistä luokitusstandardia.
|
Rommikola, Mojito, Cuba Libre, Rommitoti
|
Juomasekoituksissa
|
Havana Club, Bacardi, Negrita
|
Tequila
|
Agaave-kasvi/sen ydin
|
Meksikossa, Jalisco, Guanajuato, Michoacán, Nayarit ja Tamaulipas
|
Oro, Silver, Reposado, Anejo, Extra Anejo
|
Long Island, Margarita
|
Juomasekoituksissa, shottina
|
Sierra Silver Tequila, Patron Anejo Tequila, Jose Cuervo Tequila
|
Konjakki
|
Valkoisista viinirypäleistä valmistettu mehu, Ugni Blanc rypäleet 95%
ja myös usein käytetään Colombardia ja Folle Blanchea.
|
Ranskan länsirannikko
|
Perustuu konjakin kypsytysvuosiin:
VS=Kypsytetty vähintään 3 vuotta.
VSOP= Kypsytetty vähintään neljä vuotta.
XO= Kypsytetty vähintään kuusi vuotta.
|
Lumumba, Side Car, Brandy Alexander, Between The Sheets
|
Sikarin kanssa, juoda sellaisenaan tai juomasekoituksessa, suklaan
tai kahvin kanssa suositellaan juotavaksi.
|
Meukow, Karavan Spirit, Monopol
|
Bourbon -viski
|
vähintään 51% maissia
|
Missä tahansa USA:ssa, kuitenkin 95% Bourbon viskitä valmistetaan
Kentuckyn alueella.
|
Ei ole laatuluokituksia
|
Whisky Sour, Mint Julep, Old Fashioned
|
Sellaisenaan, juomasekoituksissa
|
Jim Beam, Marshalls, Wild Turkey
|
Skotlanti-lainen viski
|
Mallasohra, kastellaan vilja kuumalla vedellä, kunnes vilja itää.
|
Skotlantissa koko aluuella.
|
Ei ole laatuluokitusta
|
Whisky, Punch, Sandy Collins, Viskikola
|
Jäiden kera, jos halutaan laimentaa niin voi lisätä lämmintä vettä,
usein nautitaan snapsilaseista ja useiden drinkkien pohjana.
|
Glenfiddich, Gleenlivet, Macallan
|
Absintti
|
Rypäle, tai viljaperäisestä
alkoholista ja erilaisista yrteistä esim. anis, fenkoli ja koiruoho
|
Couvet’ssa Sveitsissä, lähellä
Ranskan rajaa.
|
Ordinaire, demi-fine, fine ja supérieure eli suisse
|
The Earthquake, Death in the afternoon, uss bomber
|
Juomasekoituksessa,
|
Absente, Doubs, King of Spirit, Pére Kermanss’s
|
Calvados
|
Omenaa, kolmea eri omenalaatua: makeita, karvaita ja happaia.
Tislataan omenasiideristä
|
Ranskan Appellation Calavdos contrólee ja Appellation Calavados Pays
d´Auge controlée
|
Fine = vähintään 2 vuotta tynnyrissä
Vieux= vähintään 3 vuotta tynnyrissä
V.O= vähintään 4 vuotta tynnyrissä
XO= vähintään 6 vuotta tynnyrissä
|
´75 cocktail, Angel face, Bookseller´s special pride
|
Voidaan tarjoilla aperitiivina, juomasekoituksissa, ruokalajien
välillä tai digestiivinä kahvin kera
|
Christian Drouin, Cháteau du Breuil
|
29 marraskuuta 2017
Alkoholitaulukko
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti